neděle 8. ledna 2017

Den 13 - Roys peak

Tento den jsme meli v planu zdolat mistni horu Roys peak. Pocasi z norska predpovidalo polojasno, takze idealni podminky na krasna panoramata. Roys peak se uz da zaradit do sekce hory, protoze se ujde neco kolem 8 km na vrchol a pritom se musi zdolat neco pres 1200 vyskovych metru.
 Ve sve jednoduchosti sklon 1:8 nahoru (12,5%) a pak to same dolu.. Ten den tedy zadna rovinka :-P.. Vyrazili jsme okolo 9 hodiny a cesta nahoru nam trvala okolo 2:45 h. A cim blize jsme se blizi k vrcholu, tak se nam zacli nabizet cim dal hezci vyhledy do okoli:)
Vsude kolem ovce, kralici a hovna po nich :-D
Tady zrovna meli siestu, kralik na paloucku vlevo vedle skali ;)
A huraa nahoru
Vyhledy to byly opravdu uzasne. Hory obklopene jezerem, male ostruvky, v dali zasnezene tritisicovky ;)
A tady na vrcholu ;) neco pres 1500 m nad morem, takze takova snezka ;)
Par kycovitych vyhledu 360 stupnu po okoli
Nahore svaca a alou stejnou cestou dolu.. To nam slo vyrazne rychleji a za hodinku a pul jsme byli zpatky u auta. Do toho jeste vitr rozehnal posledni mracky, obloha se nam krasne vybarvila a mohla vyniknout ta krasne kycovita modra mistniho jezera :))
Na zaver treku ovce velitelka, ktera ma tuhle oblast pod svoji kontrolou :)) the boss na enpajru ;)
Suma sumarum 16 km v nohach, krasne vyhledy, vylet splnil svuj ucel..
Za odmenu jsme si koupili zmrzku.. Mnam 
Dale pulku kravy a jeli se okoupat a ogrillovat vecu do mistniho parku ;)
Grilly totozne jako v Australii, zmacknes a jedes.. Vse free! Proc tohle nemuze fungovat u nas?
Pote uz jenom zaslouzeny dovolenkovy relax na plazi jezera pred zapadem slunce...
Kolem Wanaky je opravdu krasne a my si to tu moc uzili ;) holt neda se tu byt vecne, jedeme objevovat dalsi skvosty teto rozmanite zeme ...
Zatim packo
P+K

2 komentáře:

  1. Ahojky, zasloužená zmrzlina a steak k večeři. Krásný kemp s jezerem a možností něco ugrilovat. V Čechách by to vydrželo max pár dní, jinak by vše zmizelo nebo by to aspoň někdo rozbil, co by nemohl odnést ukrást.
    Ovečka- hlídačka a hory nádherné. Počasí bylo teď lepší, už jste v tričkách a ne v bundách. Ať vám svítí slunko a je teplo. Vzpomínáme na vás . Mamka a Libor

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky cestovatelé, zdravíme vás ze zasněžené chaloupky pod Klíčem. Z vašeho vyprávění a fotek je vidět, že si to užíváte naplno, vyzařuje z vás spokojenost. Užívejte plnými doušky, počasí ať vám přeje a ať vám to dobře šlape. Moc se těšíme na vaše další zážitky.Zdraví vás Erika a taťka Vláďa :)

    OdpovědětVymazat