čtvrtek 5. ledna 2017

Den 8 - Abel Tasman

Noc a vlastne cele dopoledne jsme stravili v Old McDonaldove campu, protoze jak predpovedeli ty borci ze Skandinavie (Norove) pocasi se vecer diametralne zmenilo a pomerne huste cele dopoledne prselo. Dest mel dle predpovedi trvat do 3 odpoledne a pote se mela obloha zacit vyjasnovat. Ale ejhle ono to tak presne bylo.. Trosku nam to nabouralo plany, protoze jsme uvazovali, ze bychom jeden den vyrazili podel pobrezi na kayaku, coz je na Abel Tasmamu popularni, preckali noc v kampu v NP a pak zpatky k auto po svejch. Bohuzel pocasi melo jiny nazor a po tech obstrukcich s kempem jsme si rekli, ze tu dyl jak den stejne nevydrzime. Proto jsme to trochu modifikovali, misto kayaku pouzili po obedni watertaxi a odpoledne pochodovali zpet dzungli narodniho parku zpet k autu.
Watertaxi fakt takovej roztomilej clunik tak pro 15 osob i s kratkou oblihdokovou jizdou kolem okolnich ostruvku, kde sidli mistni tuleni.
Tulenove meli zrovna siestu na kamenech.. Kolik jich napocitate? Celej abel tasman je zas uplne jiny nez to co jsme do ted videli. Krasne pisecne plaze s palmami, azurove more, ve svem znednoduseni takovy maly karibik. 
Po vylodeni na mistni plazi v Ancorage jsme se vydali po svych zpet start treku coz bylo nejakych 14 km, ktere vedou vetsinou dzungli nebo lesem s odbackami k jednotlivym plazickam 
Jelikoz tu nebylo zadne velke prevyseni tak cesta celkem odsypala
Soukroma plazicka
Po ceste bylo i nekolik lavek pres mistni potucky
Pocasi se zacalo dle predpovedi vycasovat a konecne vynikla ta krasne azurova barva more
Trek je to fakt pekny a asi pravem se radi mezi Great walks. Da se ji nekolik dni a meri celkove neco pres 60 km. Muj nazor je takovy, ze cele to kouzlo kazi kvanta vsech tech lidi, kteri se v oblasti kolem Abel Tasman pohybuji.. Pripadate si fakt pak jak na Vaclavaku :-P.. Ale i tak trek uspesne splnen, pocasi se umoudrilo a huraaa dal.. Priste bude opravdova a zase trochu jina dzungle a to NP Paparoa.
Mejte se smejte se 
P+K



3 komentáře:

  1. Nazdárek Peťane a Kristý, děkujeme za úžasné vyprávění a ještě úžasnější fotky. Je moc prima, že jste fit a užíváte si vše plnými doušky, počasí vám vychází a co víc si přát. Moc vám to přejeme. Za několik let zpátky, tu máme opravdovou zimu, nasněžilo tu přes 0,5 m sněhu a momentálně -6 st.C. Zima jak má být.Mějte se krásně a těšíme se na další úžasné příspěvky. Erika a spol.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky cestovatelé, zdravíme vás ze zmrzlého Česka (v Boru - 16 st. C, Na Kvildě - 34 st. C přes noc). Včera jsem byla na běžkách z domu až do Sloupu a zpět po cyklostezce.Tuleně na fotce jsem žádného nerozpoznala, asi opravdu potřebuji silnější brýle. Ta džungle-ty stromy jsou zvláštní. Přejeme vám hodně sluníčka a málo deště. Užívejte si to plnými doušky a dávejte na sebe pozor, myslíme na vás. Mamka a Libor

    OdpovědětVymazat
  3. Zdar, tak u nás sněhu sice jenom 20cm, zato ráno jsme měli skoro -21°C. Přes den to nevylezlo nad -10°C a pořád se něco sypalo z oblohy. Hodně mě překvapila ta zasněžená hora, co si už nepamatuju, jak si ji jmenoval. Přece to není tolik m n.m., aby tam byl i v létě sníh ne?
    Jinak tuleně jsem taky neviděla ani jednoho a zatím vidím dobře :-)
    Mějte se a užívejte si.

    OdpovědětVymazat