středa 4. ledna 2017

Den 7 - Jizni ostrov, Queen Elizabetch track a setkani s bydlou

Jelikoz sme dorazili na jizak az po pulnoci, prespali jsme na cernocha v jednom mistnim campu hned u pobrezi (na cernocha=bez placeni) a jak pozde jsme dorazili o to driv jsme vypadli ;)) snidane stale opravdu za to, na jednom lookoutu, s vyhledem na mistni fjord pri vychodu slunce? Proc ne ;))
Sice nas pritom trochu posral ptak, ale nemuze byt vsechno dokonaly :-D pote jsme meli sraz s mym byvalym spolubydlou Lukasem, ktery tu uz rok pracuje a shodou nahod byl take v teto oblasti ten samy den trekovat! No to nevymyslis?!? ;))
Jelikoz sme bylo zmordovany z mordoru, vrcholovek na Osamelou horu a horu Osudu, k tomu celodenni presun a pozdni ulehnuti, zvolili jsme jen mensi track (9km) po hrebeni s vyhledem na fjordy kam se jen podivas.. Pocasi bylo celkem pod mrakem, ale neprselo, coz je hlavni. Musim jeste rict, ze na predpoved koukame na Nory a nevim jak to ty kluci delaj ale vychazi jim to s neuveritelnou presnosti. Mraky, slunicko, dest, teplota? Vsechno co rekli tak se stalo! A to i 3 dny dopredu! U nas maji problem trefit i den dopredu, pocasi je pak diametralne jiny a uz sem si rikal, ze to asi musi lustit z naky kristalovy koule... Tady, pres pul sveta.. Fakt nebe a dudy! Zpatky k tracku... Nema cenu se moc rozepisovat, tady mate par fotecek..

A tady dukaz ze jsme toho Lukase fakt potkali a ze si nevymyslim :-P
Kdyz si obcas prorazili slunecni oaprsky cestu pres ty huste mraky a osvitili more v tech zatokach, voda zacla zarit az kycovite tyrkysove, proste nadhera. Fotakem se mi to nepovedlo zachytit, tak mi holt musite verit ;))
Po tomto vyslapu, nas cekal presun do Narodniho parku Abel Tasman, kde sme chteli dat ten nasleduji den mistni Great Walk a treba to nak s kombinovat i s kajakem.. Ten masakr co nas cekal kdyz jsme dorazili do teto oblasti snad ani nedokazu popsat slovy.. Lidi vsude jak sr...k.. Vsechny kempy v okoli praskali ve vsech a my nutne potrebovali zakempit a konecne si po dvou dnech i trochu odpocinout. Zkusili jsme asi 4 kempy a kazdy nam bohuzel oznamil ze maji full! Nam ale staci ve vsi podstate jen misto na zaparkovani a du chrnet ?!? Tak co je zo problem? No uz sme byli oba fakt otraveny a uz se objevovali myslenky ze nam tato oblast, trek a prostredi za ty obstrukce nestoji!! Nastesti, posledni moznost, kemp tesne pred zacatkem treku (clovek by si rek ze ten nema cenu ani zkouset) a mozna prave proto, nas prijal a my si mohli konecne dobyt baterky a to fakt vsechny! Jak nase tak na mobilech, ipadech tak i externi dobijecky, protoze uplne stejnej problem s wifi tu maji i s proudem :-D.. Nakonec Vsechno dobre dopadlo a druhy den nas cekal samotny Abel Tasman, ale to priste..
Packo 
P+K



1 komentář:

  1. Ahojky k protinožcům. Podle fotek a komentáře usuzujeme, že Kristý je už lépe. Máme radost, že se vám daří plnit vaše cestovatelské plány. To, že vás posral pták u snídaně, znamená štěstí. To setkání s Lukášem nebylo opravdu nijak předem domluvené? Pak je to teda bomba potkat známého z Česka na výletě na Zélandu. Podle vašeho oblečení (bundy a dlouhé kalhoty)usuzuji, že tam není moc velké teplo. Stejně je ta technika vynález, že vás i okolní přírodu můžeme vidět téměř na živo, je to super a hned je člověk klidnější,(lépe se spí) když máme od vás nějaké zprávy. Mockrát vám děkujeme, že po fyzicky náročném dni ještě dáváte příspěvky na blog. Ta příroda se zdá být nedotčená civilizací z fotek. Potkali jste hodně turistů na treku Queen Elizabeth? Opatrujte se a budeme se těšit na další fotky a příspěvky. Pa mamka a Libor

    OdpovědětVymazat