pátek 6. ledna 2017

Den 9 - West coast, Pororari a Truman track

Po absolvovani Abel Tasmanu, kde to bylo trochu hektictejsi jsme se vydali na West coast, tedy zapadni pobrezi. Cesta vedla pres mistni pohori ktere deli cely jizni ostrov na dve pulky a tvori jakousi strechu. Streka je to celkem slusna proto jsme prespali nekde v puli cesty kousek od horskych jezer kam jsme brzy rano se svitanim vyrazili na snidani :)) kombinace hor, krasneho jezera, vychodu slunce s modrou oblohou a sem tam mrackem? No co vam budu povidat, nechal bych si libit kazdy den! Kdo by taky ne?
Jako z pohlednice co?
Dalsi bod zastavky byl Cape fouldwine a konecne vytouzeny Kristýnin majak. Predchozi 2 jsme museli bohuzel z casovych duvodu vynechat tak se ted konecne dockala :))
Jako tresnicka na dortu na tomto pobrezi byla o kousel dale lezici seals colony, tedy kolonie mistnich tulenu. Kluci se tam vyvalovali na kamenech a bylo jich tam fakt pozehnane. Schvalne zkuste napocitat!
Byli videt i ty nejmensi nekolikatydenni trpaslici co tam tak legracne poskakovali az ty nejvetsi vyvaleni jedinci co nehybne lezeli jak po tydenim flamu ;)) To byly zastavky jen tak na skok a hlavni cilova stanice mel byt pro tento den narodni park Paparoa. Tento park je zas uplne jiny salek kavy oproti tomu co jsme doposud videli. Zeland je sam o sobe strasne rozmanity, takze pres plaze, fjordy, sopky, ledovce, hory, niziny, baziny tu muzete narazit i dost zarostlou dzungli a ta nas prave cekala ;) Ja osobne jsem se sem moc tesil, protoze jsem o teto oblasti cetl na blogu "katka cestuje" a fakt me dost uchvatilo ;) Naprosta vetsina turistu timto parkem jen profrci a zastavi se akorat na nejznamejsi atrakci a to Pancake rocks..
Jedna se o 15 minutovou prochazku po pobrezi kde priroda vytvarovala utesy do jakych si palacinek. Do toho vseho se jeste rozbiji o skaly docela solidni vlny takze muze cas od casu vyletet gejzir morske vody. Jen tak pro efekt...
Ten den to fakt silne fucelo takze jsme takovy dva zakuklenci
Je to zajimavy ale diky komercni popularnosti a davum turistu, jednou videt a fakt staci.. 
Daleko zajimavejsi mi prisel hned nasledujici track s nazvem Pororari. Jak uz jsem naznacil, cely tento park je jedna velka dzungle, takze to na vas pusobi ze z nejblizsi tunky musi za chvilku vyskocit krokodyl nebo ze na vas naka vopice mrskne banan :-D posudte sami, proste Zeland ;))

Jde se takovym udolim podel reky, ktera to teda dost silne valila. Po obou stranach vapencove skali, ktere jsou pro cely park charakteristicke. V dalsim prispevku se dozvite proc :))!
Track byl spis takova prochazka 3km k mostu a zpet. Most uprostred dzungle byl vic nez lakavou cilovkou...
Fakt super priroda, popojedes par kilometru a jako kdyby si zmenil svetadil.. Uplne jina liga, co liga? Uplne jinej sport :-D
Jako velka finale pomyslny dort s tresnickou jsme vyrazili po sprsce, veceri a vyprani na Truman track na zapad slunce. Zni to jako naky velky pochod, ale ve skutecnosti je to pochuzka tak 15 min od silnice. Pred den zas lidi jak v lidlu kdyz jim dorazi nova kolekce hadru, na vecer privatni zalezitost ;)).. Track konci na plazi s vodopadem, jeskyni klenbou a vse je obklopeno mistnimi skaliskami. Pro zapad slunce misto jako stvorene ;)
No proste nadhera ;)) zazvonil konec a tomuto clanku je konec.. Kristy uz chrni a ja se take potrebuju prospat. Jsme radi za vase komentare a na otazku zda jr stihame cist? Stihame ;) dekujeme za ne.. Zatim ale nebyl cas na ne na vsechny odpovedet..Urcite si ho ale udelam a v nejblizsi dobe vytvorim jeden clanek ciste  otazky vs odpovedi ;) mejte se krasne, aspon tak jako my... :))
P+K

2 komentáře:

  1. Ahojky, to jsem rád že čtete. Já už si myslel, že je to jen pro účastníky blogu na naší straně. Obrázky s tuleněma krásný, ale já tam žádný neviděl. Ani malý ani velký. Asi budu muset na oční pro silnější brejle. Ale ostatní obrázky vidím. Je to úžasný, jako kdybych tam byl s váma (ovšem na rozdíl od vás nemusím chodit a probudím se po několika vašich km a udělám fotku). Ale i tak dík, že mě probudíte v ten správný okamžik :). T a spol.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Peťane a Kristý, ať koukám jak koukám, tak bych viděla max dva tuleně velké na kamenech, ale to musím zapojit ještě moji fantazii.Tak se budu těšit, že mi je pak po návratu ukážete. Ta džungle fakt hustý, opravdu bych měla asi strach z těch krokodýlů a ty skály jsou nádherné. Koupali jste se už v moři? Pa mamka

    OdpovědětVymazat