pondělí 16. ledna 2017

Den 21 - Kayakem za tuleni, Moeraki boulders

Tak presouvame se dale na sever, ale predtim jsme jeste prozkoumali mistni poloostrov, ktery je plny zivota :) Kdyz nam nevysel kayak na Abel Tasmanu, kde to byla hlava na hlave, tak jsme si ho vyzkouseli tady. Zadny velky bookace, zastupy turistu, proste jeden hangar, kde bylo cislo nakyho mistnika, tomu jsme brnkli a za 20 min uz jsme se navlikali do vest do kayakarske vystroje ;) my 2 a nas osobni pruvodce Manu ;)
Takze privatni guided tour, za daleko min susnu nez na Abelu ;) vyrazili jsme smer mistni utesy, kde se to tuleni, kormorany, stady racku jen hemzi ;)
Tady nas osobni pruvodce
Tuleni lezeli vyvaleni na okolnich sutrech a vzbec je nezvrusovala nase pritomnost;)
Jede se kolem takoveho opevneni ktere na konci 19.stoleti budovali kvuli rusakum.. Fakt nevim kdo by na vychodni pobrezi zrovna jsem utocil? Ledaze by zabloudil :-D
Ale jelikoz jsme to okoukli z more a videli, ze k bunkru je pristup od silnice o kterem vi jen asi par vyvolenych, hned nas napadlo ze se tam potom vydame po svych ;) a dobre jsme udelali ;) jednak jakmile vidim neco z betonu a reknou mi ze je to z historie, tak to proste musim videt a hlavne to muze byt dobra tuleni pozorovatelna.. Ke konci plavby jsme se jeste svezli na vlve jako na surfu. Je pravda ze more si s nami pak na konci utesu, kde to bylo trochu vic otevreny, dobre pohravalo;) byli jsme jak mysi, sul uplne vsude, neopren kolem pasu byl k nicemu, protoze jsem si vsechnu vodu poslal dolu pres rukav bundy :-D ale stejne radost ;)))
Po kayaku jsme teda vyrazili obhlednout bunkry a jestli od nich bude pristup k mori;) a byl..
Ty vetsi byli dokonce propojene chodbami a zase volne pristupnymi, takze mi to samozrejme nedalo :-D coz Kristy zase "ocenila" ;-/!! A ted uz vrchol dne a to free pozorovatelna tuleniho sveta ;)
A slo to jeste bliz ;)
Kluci na nas koukali, my na ne ;) obcas neco prohodili, takze Kristy s nima i pokecala:)
Paradni zazitek ;) vyblejsknout tulene ze 2 metru, nevim kdy se zase zadari ;) kdyz nebudem pocitat ZOO..
Poslednim bodem programu byly Moreaki boulders, coz jsou takovy velky kameny gule rozesety po plazi.. Fakt nevim, jak to vzniklo, kdy to vzniklo, jestli to nekdo vynalez, vyrobil ci to prilitlo z jiny planety :) ale je to zajimavy. Takove ruzny slepence, pripominajici zelvi krunyr obcas :)
Stojime na guli ;) a i tady se da vyblbnout ;)
Zkoumal jsem co je uvnitr ;)..
A tady je zelva pri trose fantazie...
Tot vse, cas se namten nezastavitelne chyli ke konci a pokusime se jeste neco zazit ikdyz prepoved pocasi neni zrovna ruzova.. No uvidime, vy uvidite na blogu..
Zatim packo 
P+K

3 komentáře:

  1. Ahojky cestovatelé, zdravím vás oba a moc děkujeme za další příspěvky.Chtěla jsem vás poprosit, aby jste mi přivezli 2-3 kameny (Moeraki boulders) přímo z pláže na zahradu, moc by se tam vyjímaly :):):). Užívejte si plnými doušky a těšíme se na další zážitky a fotky. Erika a spol.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravíme objevovatele a průzkumníky, parádní bunkry, a ty tuleni jsou kouzelní, určitě byli rádi, že jste je vaší přítomností obšťastnili. Krásné fotky a ty "velké šutry" na pláži taky zajímavé. Co jsi našel v tom velkém kameni na pláži? Perfektní fotka, moc mě rozesmála. Přejeme vám ještě nějaké super zážitky a mějte se fajnově. Pa mamka a Libor.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravíme též do Kiwilandu,sledujeme Vás i krásnou tamní přírodu,
    těší nás, že se Vám daří,počítač nám ale stavkuje,tak snad to dojde.
    Je to nádhera,nádhera,užívejte si to i nadále ! BD

    OdpovědětVymazat