neděle 8. ledna 2017

Odpovědi z Kiwilandu do ČR

Tak "nedlouho" je zde a otazky z kiwilandu leti. Nekteri stabni kulturu cislovani pochopili vice, nekteri mene :-P... No holt si to v tom budete muset najit ;) jsme ted v Queenstownu, v mece adrenalinu a na zitra mame buknutou projizdku lodkou a pak zhoupnuti v mistni houpacce ;) Myslim, ze oboji bude pecka! Tak ted uz vytouzene odpovedi!
Tatka:
- nn neni, vsechno maji hezky udrzovane, az se obcas divim, jak dlouho museli tu cestu pripravovat, treba schody, sterkove cesty dlouhe nekolik kilometru, tuny a tuny materialu.. Nevim jak to tam dostali? Mozna helikopterou, na zadech pochybuji! Jinak treba verejne zachody ve mestech a parcich fakt moc hezke, i treba 3 krat denne myte. Vlastne teda cisci nez doma:-D  jedine kde byva dost bordel a spinave zachody jsou freecampy! Neni peniz, nema to kdo uklidit no :-P..
- vcel jsme potkali uz nekolik, dost casto maji uly podel silnice.. Otestovali jsme uz jejich med a mas lepsi ;) 
Jo a narazili jsme na vcelari tady! Tukal jsem ale nebyl doma;) mozna byl s Frodem nekde na vejlete :-P
- v mori jsme se vycachtali na hotwater beach, hned druhy den. Pak uz jsme se koupali jen v jezerech, Taupo a ted trikrat jsem byl v jezeru ve Wanace. Jinak moc podminky na koupacku nejsou. Rano teplota kolem 5 stupnu :-P.. Leto vypada jinak..

Sona:
Turisty je to preplnene na tech nejprovarenejsich trekach a mistech, ktete doporucuje kazdy pruvodce. Proto jsme nekolikrat vstavali jeste za tmy abychom se nemuseli prodirat davy ;)
- kolem 2500 km autem
- pres 100 km pesky, ale to je fakt odhad
Doma budem chytrejsi...
- leto vypada fakt jinak

Marketa:
- v aute jak kdy, zalezi kdo jak bere deku :-P... Vecer je fakt solidni kosa a nase spacaky do tohodle fakt nejsou.. Takze jsme prikryty vsemoznejma dekama o ktery je celou noc boj :-D.. Ale jinak celkove vzato se spi dobre.. Chodime spat kolem 9-10 a vstavame pred 7, nekdy i driv ;) 
- znacky vubec, na to jsme Cesi mustri sveta. Jedine co tu maji barecne trojuhelniky a pak normal smerovky s km a prumernou delkou chuze..

Mamka:
1) varic mame, pouzili jsme zatim 4x, vice si varime v kempech v kuchyni. Varime si z 90 % sami. 
Hospudku jsme zkusili jednou a stacilo (bude v clanku proc) 
2) vsechno fotime na mobily, prispevky pisu take na mobilu, tablet slouzi jen jako mapu campu..
3) ano pohled jsme tal pred 30 minutama koupili, maji je tu celkem drahe, podobne jako v Australii..
4) predem ne, jen sem mu pri jizde na trajektu napsal na FB, ze jedem na jizni ostrov kde sem vedel ze bydli v Christchurchi.. Nahodou byl kousek od Pictonu, kde sme se vylodili, proto jsme dali spolu track ;)
5) pereme v pracce v campu od 2-4$, susime na snure jako vsude na svete. :-D

Tatka znova:
- nahody se deji kazdym dnem
- to vis nejel jsem sem psat knizku! Priroda tracky maji prednost :-P
- nech se prekvapit :-P

Mejte se, P+K

1 komentář:

  1. Mockrát vám děkujeme za velmi rychlé zodpovězení našich otázek. Dostáváte jedničku několikrát podtrženou a palec nahoru. Mamka

    OdpovědětVymazat