úterý 10. ledna 2017

Den 15 - Trocha toho adrenalinu

Tak uz jsme za pulkou, cas leti jako voda, benzin v nadrzi mizi rychleji nez voda a do bankovnich uctu se nam naboural naky goblin, protoze to tam furt nak ubyva :)) kazda sranda neco stoji., u atrakvi v Queenstownu to plati dvojnasob, protoze se tu da zazit asi cokoliv. Od letu, zvletu, padu padakem, pres ruzne seskoky, sjezdy, sebehy nebo kotrmelce z kopce.. No co vas proste napadne za blbinu, tady to jde provozovat,  Jestli teda mate nejaky adrenalinovy napad, tak sup sem s nim, rozjedeme tu byznys.. Jestli to uz tady nekdo nevymyslel :-P.. My si 2 dny predem zabookovali dve atrakce a to takove, ktere asi jen tak nikde jinde provozovat nepudou. Nebo ne aspon v takovem meritku... Rano byl na planu vyjezd z pristanu lodickou a to ne ledajakou ;)
Myslim ze by Mič Bjukenen zbledl zavisti ;)) Timhle vodnim vozitkem jsme frceli po jezere a pak proti proudu reky Shotover.
Tyhle supr rychly necky jsou konstruovany primo pro jizdu v melky vode (staci prej 0,5m hloubky), spis se po hladine jen tak klouzou a prave proto se s nima daji vyvadet vsemozne vylomeniny.. Tak napriklad spin, coz je otocka o 360 stupnu za plne rychlosti ;)) dost kecu, tafy je par fotek,,..
Do tehle habitu nas navlikli
A huraa na vodu
Vlastne moc fotek nemam, kdyz na to koukam.. Spis videa.. Sedeli jsme uplne vepredu, takze jsou fakt super.. Musite si holt pockat.. Nebo si to vyhledejte na youtubu a budete mit zabery jeste daleko lepsi :)) trochu me mrzelo, ze jsme nevyrazili lodi i do kanonu mezi skaly.. Tam to uz maji lodky zakazany a provozujete tam jizdy jen jedna spolecnost.. Ale i tak to byla fakt jizda :-D palec hore.. Jo jinak tohle jim tam plave v pristavu za macky..

Pote nasledoval maly piknik v parku u jezera a tam me hned zaujal, asi jako kazdeho, tenhle strom!!
Spis teda jeho vetve.. Jehlicnan, bez jehluci, jehoz vetve byly spis jako kaktus.. Kdo schvalne najde o jaky strom teda jde?
Po pauzicce prisel highlight dne a to super cool houpacka.. Asi tusite, ze ne tak ledajaka.. Tahle...
Houpacka se seskokem do kanonu, kde se pada 60 m volnym padem a pak se tak 200 m zhoupnes :)) no bomba.. 
Cela vec se da jeste vysperkovat stylem skoku:) takze pres pad ze zidke, skluzavkou, jizde na trojkolce, stoji na rukou, odrezavani lana, pres desitky a desitky dalsich a dalsich moznosti.. Kazdy styl je ohodnocen poctem slipu jak moc je desivy :) ja zvolil "this is sparta" styl coz je ohodnocen 5 slipama, takze max :-D kdo videl film 300 bitba u Thermopyl uz vi oc jde, pro ty mene zasvecene vysvetlim.. Proste ne po moc pratelskym dialogu skopne kral Leonidas nakyho Persana do propasti za hromovyho vykriku This is Sparta :)).. A tak sem spadnul do kanonu i ja.. Do toho jsem zvladnul jeste salto vzad a uz sem se houpal na jedny z nejvetsich houpacek na svete:)) zazitek? No proste nepopsatelnej, boziiiii:) legracni bylo, ze ty typci co to tam sefujou chteli celou tu scenku sehrat jak ve filmu, ale ja nevedel co tam ten Persan v anglictine rika.. Takze jsem tam stal zady nad propasti, paty pres hranu, kluci me tam ucili dialog a kdyz uz sem ho rek dobre, takze ze ho musim rict jako na hlas a nasrane :)) a pak me teda konecne poslal pushkickem dolu :-D.. Kdyz ted nad tim premyslim, mel sem zarvat I HATE SPARTA!! A mel me na to scutnout a bylo by to hned :-D.. Koupil jsem si z toho video, kde je vse, i zpomalene;) takze se teste na promitacku :)) za me teda PARADA!! Zas neco noveho..
Pote jsme se presunuli do kempu smer jih, kde teda ted smolim tento sloh.. Maji to tu moc hezke a bylo super si dat po trech dnech teplou sprchu, jak rekla Kristy, ktera uz teda chrni :-P.. Kemp je spis jedna velka farma a tohle tu na nas kouka ;)
Ja to nazval baby zirafou ;) nebo to bude naka lama ;) fakt nevim, je to mistni velka atrakce pro vsechny campery:) tot asi vse... Rano ve 4:30 vstavame, ceka nas presun do Milford sound, kde mame zamluvenou jizdu lodi po čupr fjordech.. Tak packo, doufam ze jste si z adrenalin clanku nemuseli menit slipy... :-D
P+K

9 komentářů:

  1. Ahojky cestovatelé 🙂 A co Kristý ta nehoupala? A jinak mini žirafa je krásná alpaka 🙂 Jinak zase super články 👍 Mějte se krásně. Zdravím vás s Laurinkou 😉 Filda spí (ještě aby ne, když je 4:30 😄)

    OdpovědětVymazat
  2. To já tak brzy nevstával, ale můžu říct že po přečtení mi běhá mráz po zádech, protože jsem si vzpomněl na tandem (seskok padákem v Boleslavi).Bylo to taky úžasný, ale po tom co se Pepa (kolega v tandemu) za měsíc zabil s ženskou přivázanou na břiše, tak bych do toho podruhý nešel.Ale už se těším na videa a podrobné vyprávění o zážitku z volného pádu (asi bez padáku,že?).A ty lososi jsou taky super. Pytlačku sis asi nebral co? Že bys místo studenejch buřtů (vypadali jako naše-to si vezete z domova?) mohli grilovat lososy.Stejně jako ségru mě napadá otázka. Peršanka Kristýnka neletěla? Mějte se krásně a užívejte si. U nás dnes v noci -17°C a už začali chodit i jeleni. Mají taky hlad. Tak to seno jsem nesušit zbytečně. Dávám jim to před okno ložnice, tak máme zase kino. Taky moc hezké.T+spol.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky Peťane a Kristý, také se připojuji s pozdravem z domova. V Lísce je to asi 5 km od České Kamenice je farma kde chovají alpaky. Díky za krásné fotky a poutavé vyprávění. Užívejte, foťte jako japonský turisté a těšíme se vyprávění na živo. Mějte se primově. Erika a spol.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravíme na druhý konec zeměkoule. Peťane, ty jsi "šílenec a cvok", když se vyžíváš v takovýchto adrenalinových zážitcích. Jsem ráda, žes to ve zdraví přežil a že sis to užil. Já bych se něčeho podobného dobrovolně nezúčastnila. Byla bych k smrti vyděšená. Nevím, po kom máš takovou dobrodružnou krev. Ale na to video se podívám, i když vím že asi nebudu u toho moc dýchat. A co Kristý také se zúčastnila podobného dobrodružství? V blogu jsi psal, že jste si zabukovali dva zážitky a popsal jsi pouze jeden. To je fajn, že jste si to v adrenalin parku hezky užili. v těch oblecích na lodi vypadáte srandovně. To jsou jejich záchranné obleky? Připadají mi docela nepohodlné. Jak by se v tom dalo plavat, kdyby se loď potopila? Jsem ráda, že vám oběma slouží nohy a kolena, když podnikáte takové náročné tůry. Přejeme vám další hezké zážitky, slunečné počasí a opatrujte se! Tady je zima jako v Rusku, zase sněží a celý den bylo - 10 stupňů. Pa mamka a Libor

    OdpovědětVymazat
  5. Tak schvalne zkusim odpovedet sem jestli si toho nekdo vsimne :-P!! Kristy se nehoupala, ty pry staci houpacka co pouziva Tomik :-P! Druha atrakce je ta jizda lodi, kolem sutru korenu, hran atd.. V tesne blizkosti.. Bezte na youtube a zadejte hledat: shotoverJet
    A pochopite :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj vsem, ja jsem se nehoupala, tohle me nelaka. Ja jsem si vybrala tu super rychlou lod a byla to bomba, lepsi uz jen bylo kdyby mi ji pujcili taky na hrani 😉😄 Na houpacce sem delala jen doprovod, hlidala batuzek a fotila okolni krajinu 🙂

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, děkuji za vaši odpověď. Tak jsem shlédla na youtube to video na člunu. Už No jízda to byla teda zběsilá a plná adrenalinu. Už jsem pochopila ty obleky na člun, to abyste nebyli úplně mokří. Nevím, zda jste v té rychlosti měli možnost sledovat a kochat se těmi krásnými skalami okolo řeky. ten kaňon je úžasný , prostě nádhera.
    Kristý, to jsi mě potěšila, že nemusíš ty "bláznivé" zážitky jako Peťan. Aspoň jeden z vás má trochu více rozumu. Myslím si, že pro tebe už byl dostatečný adrenalin vidět Peťana na živo v přímém přenosu na té houpačce. Myslím na vás! Pa mamka

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojky, no já nevím zda bych se zhoupla, ale asi bych váhala, protože je to docela lákavé 😀

    OdpovědětVymazat