úterý 10. ledna 2017

Den 14 - Queenstown

Tak po skoro trech dne ve Wanace jsme vyrazili do meky adrenalinu Queenstownu. Queens lezi podobne jako Wanaka na brehu jezera oblkopen horami. Ale mezi mesty je jeden velkej rozdil, z Wanaky sla takova ta pohodicka, klidek, zadnej spech, to Queens, to je fakt mesto naslapany turistama, autama, atrakcema, frontama, lidma, psama a kockama :)) no proste jednim slovem frmol. Uz pri prijezdu a hledani parkingu jsme tento diametralni rozdil pocitili. Ten den bylo na planu jenom se porozhlednout po meste, nakoupit naky suvenoše, hlavne teda pohledy:-P, vydrapat se na mistni kopec a psychicky se pripravit na dalsi den plny asdrenalinu :)) nakonec jsme nechali auto kousek od rugby hriste . Jeste sme tu nikoho nevideli trenovat ani hrat, coz na zemi, ktera tenhle sport zere, je dost divny :-P no holt rugby ma taky asi prazdniny.. Tak jsem zkusil sam aspon Haku
Nebo spis jako kdyz sedim na zachode! Nak toho protivnika zastrasit musis :-P!!! Potom jsme se vydali na kopec ktery se trci primo nas Queenstownem. Mela to bejt jen takova prochazka, nahoru vede lanovka. Tak bohaty a liny ale nejsme tak jsme vyrazili po svejch. Les nic moc, jediny co nam zprijemnilo stoupani bylo mraky drevenejch kresel, ktery jsme museli ozkouset ;)
Tohle ne uplne vyslo, asi je delany pro jinou size (mozna tak pro Renatu :-P)
Lanovku vyuzivaj i bikeri, protoze dolu vede hafo cyklo-cesticek, takze takovej NZ singletrack, kterej se nekde menil v dost ostrej downhill
Po ceste nahoru nas jeste zaujal tento strom, kterymu rostly sisky na kmeni?!? Maj to tu cely naky pomotany:-D vi Kristy segra (inzenyr pres kytky) co je to zac? (Kdyztak napis do komentare, diky ;)..
Nahoru jsme se vydrapali asi za hodinku a mel sem toho plny kecky..  Myslel jsem ze to bude teda snazsi.. Asi uz starnu ;-P.. Na prijezdu lanovky to byl samej Japonec, kterej si musel ozkouset mistni oldschool bobovou drahu :)
Vyhledy na jezero a okolni hory zas neprekonatelny ;) 
Dobrej je ten jezdec vlevo co se mi na panorama fotku dostal hned 3krat :-D ikdyz ten prostredni klon ma zjevne nakej problem  :-D! Jedna tymova fotka;)
K vece jsme ogrillovali v mistni zatoce kde teda ficelo tak, ze mi to stihlo ty klobasy chladit, takze jsme je vlastne po 30 minitovy snaze zblajzli syrovy ;) hlad je hlad...
Vecer teda jeste koupacka v obri vane:) tim mysleno to giga ledovy jezero:) 3 dny bez sprchy neni jina moznost, prece nepujdeme spat na prasaka :))) a alou na kute v kempu s krasnym vyhledem na okolni hory:) 
Brou noc 
P+K

4 komentáře:

  1. Ahojky horolezci, jinak už vás nazvat nejde. Ta týmová fotka , fakt zúúúúúúúúper. Moc vám to spolu sluší.Vyzařuje z vás úžasná pohodička. Je vidět že vám to spolu klape a že si to oba úžasně užíváte.Mám z vás obou velkou radost. Jen tak dál. Další radost mám z toho že to šlape i Peťanovi. Je moc dobře, že si vyzkoušel, že to jde a půjde i s hendikepem. Obrázky jsou úžasný. Užívejte si to a mějte se rádi. T+spol.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravíme vás, ty "křesílka" se mi taky moc líbily. Kolik stupňů měla ta voda v jezeře, co jste se koupali nebo teda myli? No ty šišky na kmeni nevím, ale jste u protinožců (hlavou vzhůru), tak tam rostou šišky na kmeni a ne na větvích. Všechno je asi"otočené". Na všech fotkách vypadáte bezvadně, ne jako byste absolvovali nějaké výšlapy nahoru. A ještě se vždycky hezky usmíváte. To je dobře. Co NZ řidiči? Jsou disciplinovaní ve městech? Tak si to tam užívejte a my se vždy těšíme na váš blog - na fotky a komentář. Opatrujte se . Mamka a Libor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajimavosti z NZ co vsechno je tu naopak pak shrnu do jednoho clanku, mozna uz dnes :-P

      Vymazat
  3. Cago, to teda nevim co je za strom, opravdova novozelandska specialitka :-D Andy, Kuba a Zuza zvědavka, pro kterou je už udržet hlavu nahoře brnkačka ;-)

    OdpovědětVymazat